Argomex

MINOSÍTÉS:
AZ ARGOMEX kőlapok fagyállóságát az ÉMI vizsgálatai tanusítják ( ÉME : A-259/2002)
MSZT CERT Nyilvántartási szám: 503/0407


ARGOMEX FELHASZNÁLÁSI ÚTMUTATÓ

Az ARGOMEX falburkoló lapok felragasztása csak száraz, nem víztaszító felületre lehetséges.
Külső térben tégla, beton, zsalukő stb. fagyálló felületre, belső térben megfelelő állapotú vakolatra is ragasztható. A felragasztáshoz kiváló minőségű csemperagasztót ( Murexin, Cimsec, Mapei) és fugakitöltőt használjunk. A ragasztót fogazott simítóval (3-5 mm) hordjuk fel előbb a falazatra, majd a kőlap teljes hátsó felületére.
Ezután a lapot illesszük a megkent felületre, majd határozottan nyomjuk bele. Akkor lesz tökéletes a ragasztás, ha a kőlap szélein a ragasztó kismértékben kitüremkedik.
A használati útmutatója szerint megkevert, rövid ideig pihentetett, majd felhasznált ragasztóanyag a környezet hőmérsékletétől és páratartalmától függően 20-30 perc múlva annyira megszilárdul, hogy a fugákat el lehet simítani, vagy a kívánt színű, bekevert fugakitöltő anyagot be lehet tölteni a fugákba.
(A köveket 8-12 mm fugaszélesség figyelembevételével csomagoljuk!)

Fontos, hogy a burkolást felülről lefelé végezzük, így tudjuk a kőlapokat legjobban megvédeni az esetleges ragasztócseppektől. (Ha mégis ragasztó cseppen a kőlapra, várjuk meg, hogy sodorhatóra szilárduljon; ekkor közepes erősségű kefével könnyedén ltávolítható.)
A fugázás befejezése után 20-30 perccel a teljes elkészült felületet közepes erosségu kefével gyengén át kell kefélni, és rendkívül szép, természetes anyagú falburkolatot kapunk.

Megjegyzés:
A bányászati alapanyagok esetleges természetes színeltérése miatt a különböző időpontokban gyártott kőlapok színe árnyalatban különbözhet. A kőlapok hátoldalát felhasználás előtt az esetleges portól meg kell tisztítani és ha szükséges, nedvesíteni kell!

Castello Torda Santo
Tégla
Üzenet küldése
TÉRKŐ,TÉRKÖVEK,TÉRBURKOLAT,SEMMELROCK,WEISSENBÖCK,LEIER,FRIEDL,ABETON VIACOLOR,LEIER,FRIEDL.DELAP,KAVICS BETON,OPTIMA STRASSER ,SCHERF ,INCANA,TÉRKŐ AKCIÓ,TÁMFAL,KERÍTÉSTÉRKŐ,TÉRKÖVEK,TÉRBURKOLAT,SEMMELROCK,WEISSENBÖCK,FRIEDL,ABETON VIACOLOR,FRIEDL.DELAP, - nyitóoldal